aktuellt

På denna sida kan Du läsa om vad jag har “på gång” i form av resor, vandringar eller andra aktiviteter och saker som jag eventuellt reflekterar över.

Bara några dagar kvar tills vi går in i månaden maj, en av de vackraste på hela året. Det är nu vi njuter av alla vårblommor och den skira grönskan!

Värmen kom tidigt till Göteborg och redan i början av april blommade de vackra japanska körsbärsträden på Järntorget. Våren kom tidigt till södra Sverige. Bara att njuta av alla blommorna som slår ut i rask takt!

Med värmen blev det ännu trevligare att cykla! Nu är det nästan dagliga motionsrundor på 30 – 50 kilometer som gäller.

Trandansen vid Hornborgasjön var en stor upplevelse i år. Rekord i antal tranor under en  dag i år var 27 300! Fast det var “bara” omkring 18 000 när jag var där.

Under april gjorde jag en resa till Vitryssland, som blev det 125:e landet /autonoma regionen jag besökt. Det var en intressant rundresa till flera av de större städerna och huvudstaden Minsk. Landet satsar på turism och kanske kommer många att resa hit framöver. Hemsidan håller på att uppdateras med information om denna resa nu.

Det som nu väntar är en cykelvecka längs “Sydostleden”. Det gäller att passa på att njuta av den svenska naturen när den är som vackrast!

Gå ut i naturen, om Du kan, och njut av de underbart vackra vårdagarna vi har framför oss. De försvinner fort!

Trots alla upplevelser är största glädjen i tillvaron dock alltid mina barnbarn!

“Det är alltid roligare att förverkliga en dröm än att drömma den!”

Hemsidan uppdateras löpande så snart jag gjort någon aktivitet värd att rapportera. Missa därför inte att “titta in” regelbundet!

Mina resor 2019:

Fuerteventura

Vitryssland

Mina resor 2018:

Ön Sal, Kap Verde  

Resa till Kreta

Resa till Norge, Setesdalen, Lysefjorden och Preikestolen

Resa till Kos, Kalymnos och Bodrum

Resa till Ukraina

Resa till Italien – Apulien

Resa till Gambia

Cykelresor: I Siljanstrakten, Södra Dalarna, Strömsholms kanal Smedjebacken – Fagersta, ToR

Missnöjd med företaget Läs och Res…..

Överenskommelse har träffats med de nya ägarna av Läs och Res gällande den konflikt jag haft med den förre ägaren varför jag tar bort min text om detta företag och deras produkter! De nya ägarna har ingen del i konflikten varför jag önskar dem lycka till med sin verksamhet!

Oavsett alla spännande aktiviteter och intressanta resor är de största glädjeämnena i tillvaron mina två barnbarn, som jag alltid längtar efter att få träffa.

Ta tillvara på dina glädjeämnen, stora som små, och njut av livet!
Ingen av dina dagar går i repris så förvalta dem väl!

  Det finns många spännande och intressanta länder.
Läs om några av dessa på min hemsida
www.stalvik.se / rainer stalvik

Print Friendly, PDF & Email