aktuellt

Aktuell information om resor mm
för hemsida tillhörande rainer stalvik 

Vandring på Besseggen. Jotunheimen

Vandring på Besseggen. Jotunheimen

På denna sida kan Du läsa om vad jag har “på gång” i form av resor, vandringar, cykelturer eller andra aktiviteter och saker som jag eventuellt reflekterar över 

Aktuell information om resor mm
för hemsida tillhörande rainer stalvik 

Idag, 8 februari, håller både coronapandemin såväl vinterkylan Sverige i ett hårt grepp. Vi styrs fortfarande av olika restriktioner som begränsar vår rörlighet och våra möjligheter att leva “ett normalt” liv. Många människor, alldeles för många, har avlidit av covid19. Förhoppningsvis sjunker antalet avlidna så snart vaccinationerna mot denna förfärliga sjukdom som nu pågått ett år kommer i gång i full omfattning, Låt oss hålla tummarna!

Det positiva i pandemins spår är att många som inte tidigare ägnat sig åt friluftsaktiviteter nu sökt sig ut i naturen för olika aktiviteter, våren/sommaren 2020 var det stor efterfrågan på, bland annat cyklar, I år är efterfrågan på längdskidor mycket större än normalt.

Första veckan i februari tillbringade jag en vecka i södra Dalarna för längdskidåkning i Säfsen och Grangärde finnmarker. Veckan bjöd på vackrast möjliga vinterväder och härliga skidturer. Jag hyrde en stuga och åkte skidor i en miljö där jag inte mötte någon annan, eller få andra. Ett bra sätt att tillbringa några karantänsdagar! 

På grund av snö och is på vägarna på Västkusten har cykeln fått stanna kvar i förrådet och jag har istället promenerat i ett vintrigt kustlandskap. Vackert det också, men visst längtar jag efter cykelturerna.

Vad kan vi förvänta oss av 2021?

Svårt att veta, men förhoppningsvis ger vaccinationerna oss tillbaka möjligheten att resa ut i världen. Om inte…. finns det ju mycket att upptäcka i Sverige också

Själv planerar jag för några cykelresor i Sverige. Det finns många landskap jag ännu inte cyklat i. Går det att resa utomlands senare i år planerar jag för två-tre cykelresor utomlands. Vi får se vad som blir möjligt…. Drömma kan man alltid tills man vet om drömmarna går att realisera….

Det som är, och har varit, svårast att hantera för min del under pandemin är den starkt begränsade samvaron med mina närmaste, kanske framförallt med barnbarnen. Jag längtar efter dem varje dag! 

Njut av vinterns möjligheter på bästa möjliga sätt, MEN tänk på att hålla avstånd till andra! 

Jag har under många år prioriterat tre saker i mitt liv; mina barnbarn, natur- och kulturupplevelser samt motionsaktiviteter. Genom dessa prioriteringar har jag fått mycket glädje och omväxling

“Det är alltid roligare att förverkliga en dröm än att drömma den!”

Några bilder från mina skidturer i Säfsen och Grangärde finnmarker:

Mina resor 2020:

Helsingör (för att besöka det världsarvslista slottet Kronborg)

Madeira

Ta tillvara på dina glädjeämnen, stora som små, och njut av livet!
Ingen av dina dagar går i repris så förvalta dem väl!

min gamla hemsida

  Det finns många spännande och intressanta länder.
Läs om några av dessa på min hemsida
www.stalvik.se / rainer stalvik

Print Friendly, PDF & Email