aktuellt

På denna sida kan Du läsa om vad jag har “på gång” i form av resor, vandringar eller andra aktiviteter och saker som jag eventuellt reflekterar över.

I natt lämnade vi sommartiden! Nu är det svensk normaltid som gäller igen och därmed är det höst på riktigt! I norr har den första snön kommit. Här i söder har det varit ett par vackra dagar som bjöd på fint cykelväder. Det råder verkligen olika väderleksförhållanden i vårt avlånga land. Bara att gilla läget

Hösten har dock sina sina fördelar också när man går ner i varv och kan ägna sig åt saker man skjutit på under de ljusare dagarna. Kurser, fotoarbeten, planering av nya resor osv och att leva på minnena från sommarens upplevelser.Eller ge sig iväg på en resa till soligare trakter.

I oktober besökte jag de trevliga fd hanse- och svenskstäderna Wismar och Stralsund i Tyskland vars stadskärnor är med på UNESCO:s lista över världsarv. Fantastiska miljöer och ett underbart höstväder. Tyvärr rekommenderade en tysk läkare mig att avbryta resan i förtid och åka hem för att få en cykelskada jag dragit på mig i början av oktober behandlad. Det blir ett återbesök i Stralsund framöver då jag inte hann besöka alla sevärdheter jag planerat.

Sommaren 2017 kommer inte att gå till historien som en av de bästa hos dem som gillar att sola och bada. Själv är jag mycket nöjd med min sommar eftersom jag passade på att göra många härliga cykelturer, som att cykla Kattegattleden tur och retur. Leden går mellan Göteborg och Helsingborg och är 370 kilometer lång enkel väg. Jag minns också alla underbara cykeldagar i Dalsland. Den nya cykeln, en racer, som jag köpte i juli har gjort cykelturerna ännu roligare!

För att inspirera till egna cykelturer har jag skapat en ny sida som heter Landsvägscykling. På den lägger jag upp foton och kort information om lite längre dagsturer jag gjort.

I september gjorde jag årets stora resa till tre länder i Kaukasus-området, Armenien, Georgien och Azerbajdzjan. Spännande länder med gamla kulturer. Detta var en arrangerad resa med intressanta kulturupplevelser, mycket sol och god mat. Under denna resa besökte jag mitt 121:a land / autonoma region. Allt bildmaterial är uppdaterat och så är även informationen om resorna i Armenien och Georgien. Informationen om resan till Azerbajdzjan är på gång.

Under 2018 blir det nya resor som jag börjat planera, minst tre nya länder skall besökas.

Information om nya resor jag gjort uppdateras regelbundet. Välkommen tillbaka, gärna ofta, till min hemsida!

Önskar alla besökare av min hemsida en riktigt fin höst!

Hemsidan kommer att uppdateras löpande så snart jag gjort någon aktivitet värd att rapportera. Missa därför inte att “titta in” regelbundet!

Mina resor 2017:

Tyskland  (Quedlinburg, Rammelsberg och Goslar)

Spanien – Avila, Salamanca, Cuenca och Madrid

Toscana, Italien – Florens, Pisa och cykelturer

Cykelresa till Västergötland (Valle härad, Kinnekulle mm)

Azorerna (Vandringar och valar)

Cykelresa till Dalsland (Sex dagar på Dalslandsleden)

Cykling Kattegattleden från Göteborg till Helsingborg, tur och retur (810 kilometer på 10 dagsetapper)

Resa till Armenien

Resa till Georgien

Resa till Azerbajdzjan

Tyskland (Wismar och Stralsund)

Mina resor 2016:

Vandring över Besseggen i Jotunheimen Nationalpark

Cykelvecka längs Göta Kanal i Östergötland

Japan

Spanien – madrid, toledo, segovia, el escorial

Madeira

Missnöjd med företaget Läs och Res…..

Överenskommelse har träffats med de nya ägarna av Läs och Res gällande den konflikt jag haft med den förre ägaren varför jag tar bort min text om detta företag och deras produkter! De nya ägarna har ingen del i konflikten varför jag önskar dem lycka till med sin verksamhet!

Oavsett alla spännande aktiviteter och intressanta resor är de största glädjeämnena i tillvaron mina två barnbarn, som jag alltid längtar efter att få träffa.

Ta tillvara på dina glädjeämnen, stora som små, och njut av livet!
Ingen av dina dagar går i repris så förvalta dem väl!

  Det finns många spännande och intressanta länder.
Läs om några av dessa på min hemsida
www.stalvik.se / rainer stalvik

Print Friendly, PDF & Email