aktuellt

På denna sida kan Du läsa om vad jag har “på gång” i form av resor, vandringar eller andra aktiviteter och saker som jag eventuellt reflekterar över.

Nu har novembermörkret lagt sig tungt över Sverige! Många tycker inte om detta kompakta mörker. Jag tycker det finns fördelar med det för nu kan man njuta av trevliga  inomhus aktiviteter utan att få dåligt samvete för att man inte befinner sig i naturen. Jag tycker också om det speciella novemberljuset som vi fått njuta av i södra delen av vårt land eftersom det varit soligt. Detta ljus ger en speciell lyster åt de löv som sitter kvar på träd och buskar.

Ta till vara på de mörka dagarna genom trevliga aktiviteter och planering av kommande äventyr, stora som små. Tänk framåt! Du vet att det åter kommer en vår och en sommar!

En del av livet är att minnas! Minns det du gjort tidigare i år och njut av det. Alla minnen är kanske inte roliga men de är en del av den egna historien, något man får lära sig att acceptera. 

Jag minns gärna det mesta av mitt liv. Gläds av det som varit roligt och funderar över hus jag skall undvika att göra om eventuella tråkigheter. Ingen dag går i repris så det gäller att förvalta sina dagar på bästa sätt.

Med glädje minns jag resor jag gjort i år; Kap Verde, Kreta, Kos, Ukraina och Apulien. Ukraina blev det 123:e landet/autonoma regionen jag besökt. 

Resan till Apulien bjöd på intressanta kulturupplevelser och besök vid flera världsarv. Läs gärna om denna resa och låt dig kanske inspireras till en egen resa dit. Italien är alltid intressant och trevligt att besöka. Länk till sidan finns här nedan.

Trots alla intressanta upplevelser är största glädjen i tillvaron dock alltid mina barnbarn!

Ha en fin höst! 

“Det är alltid roligare att förverkliga en dröm än att drömma den!”

Hemsidan uppdateras löpande så snart jag gjort någon aktivitet värd att rapportera. Missa därför inte att “titta in” regelbundet!

Mina resor 2018:

Ön Sal, Kap Verde 

Resa till Kreta

Resa till Norge, Setesdalen, Lysefjorden och Preikestolen

Resa till Kos, Kalymnos och Bodrum

Resa till Ukraina

Resa till Italien – Apulien

Cykelresor: I Siljanstrakten, Södra Dalarna, Strömsholms kanal Smedjebacken – Fagersta, ToR

Mina resor 2017:

Tyskland  (Quedlinburg, Rammelsberg och Goslar)

Spanien – Avila, Salamanca, Cuenca och Madrid

Toscana, Italien – Florens, Pisa och cykelturer

Cykelresa till Västergötland (Valle härad, Kinnekulle mm)

Azorerna (Vandringar och valar)

Cykelresa till Dalsland (Sex dagar på Dalslandsleden)

Cykling Kattegattleden från Göteborg till Helsingborg, tur och retur (810 kilometer på 10 dagsetapper)

Resa till Armenien

Resa till Georgien

Resa till Azerbajdzjan

Tyskland (Wismar och Stralsund)

Resa till ön La Palma (Kanarieö:a)

Missnöjd med företaget Läs och Res…..

Överenskommelse har träffats med de nya ägarna av Läs och Res gällande den konflikt jag haft med den förre ägaren varför jag tar bort min text om detta företag och deras produkter! De nya ägarna har ingen del i konflikten varför jag önskar dem lycka till med sin verksamhet!

Oavsett alla spännande aktiviteter och intressanta resor är de största glädjeämnena i tillvaron mina två barnbarn, som jag alltid längtar efter att få träffa.

Ta tillvara på dina glädjeämnen, stora som små, och njut av livet!
Ingen av dina dagar går i repris så förvalta dem väl!

  Det finns många spännande och intressanta länder.
Läs om några av dessa på min hemsida
www.stalvik.se / rainer stalvik

Print Friendly, PDF & Email