norge-setesdalen, lysefjorden och preikestolen

Under uppdatering!

Klicka på bilden för större format!

sandefjord, evje, setesdalen, lysebotn, lysefjorden, preikestolen och stavanger var några av de platser jag besökte i norge

Resa till Norge, Setesdalen, Lysebotn, Lysefjorden, Preikestolen och Stavanger

Jag tror att detta var min tionde, men inte sista, resa till vårt vackra grannland Norge. För mig är Norge att av världens vackraste länder då jag tycker om naturupplevelser. Till Norge återvänder man gärna!

Länge har jag haft planer att besöka Preikestolen och Lysebotn för vandringar till den mäktiga klippan och till Kjeragbolten. Dessutom ville jag också göra ett besök i Setesdalen. På denna resa skulle detta bli verklighet!

Tidigt på morgonen en solig dag i juni körde jag iväg med bilen mot Strömstad för att därifrån ta en färja till Sandefjord i södra Norge. Genom detta vägval skulle jag spara en del bilkörning genom att undvika färjan mellan Moss och Horten, som jag åkt med flera gånger tidigare. Färjeturen blev en behaglig båtresa på cirka två och en halv timmar.

De större norska vägarna är i regel i bra skick, men de många hastighetsbegränsningarna gör dock restiden ganska lång. Man hinner att se och njuta av den vackra norska naturen på detta sätt.

Så här körde jag; den totala körsträcka blev 1 391 kilometer:

Göteborg – Uddevalla – Strömstad, färja Strömstad – Sandefjord, – Sandefjord – Arendal – Blakstad – Evje – Bygland – Rysstad – in på Suleskarvegen – Suleskar – Lysebotnvegen – Lysebotn, färja Lysebotn – Forsand – Preikestolen – Oanes , färja Oanes – Lauvvik, – Lauvvik – Ottedal – Ålgård – Helleland – Flekkefjord – Mardal – Kristiansand – Arendal – Blakstad – Froland – Arendal – Porsgrunn – Sandefjord, färja Sandefjord – Strömstad, – Strömstad – Uddevalla – Göteborg.  Fetmarkerade ortsnamn är övernattningsplatser. 

xxxx

Resan gjord 2018

Print Friendly, PDF & Email