Nepal-Annapurna-Sancturary

Nepal, vandring till Annapurna Sanctuary

Nepal, vandring till Annapurna Sanctuary

kathmandu, bhaktapur, patan, annapurna sanctuary, chommrong, machhapuchhare, hiunchili, annapurna south, gandrung, landrung, poon hill, chitwan national park och patan var platser jag besökte i nepal, rainer stalvik

Första besöket i Nepal var en omtumlande och lite chockerande upplevelse. Mötet med det vackra landet, de vänliga men fattiga människorna, den överallt levande och påtagliga religionen, den kaotiska, starkt luftförorenade, bullriga men oerhört charmiga huvudstaden Kathmandu och tystnaden i de mäktiga bergen. Så annorlunda jämfört med den bild av Nepal jag hade med mig hemifrån!

Under denna resa bekantade jag mig med huvudstaden Kathmandu och olika delar av landet. Jag besökte Royal Chitwan National Park och jag vandrade från Suikhet Phedi till Annapurna Sanctuary, 4 200 meter över havet.

Under den nio dagar långa vandringen till Annapurna Sanctuary kom jag till vackra bergsbyar som Landrung, Chomrong, Ghandrung och Tadapani. De mäktigaste bergsvyerna hade jag från Poon Hill i soluppgången Vackraste berget på denna vandring var nog Machhupuchhre, ”Fishtail Mountain”. Andra mäktiga bergstoppar på denna vandring var Hiunchili och Annapurna South.

Denna vandring väckte mitt intresse för ytterligare vandringar i Himalaya.

Jag besökte även den forna huvudstaden Bhaktapur och världens enda buddhistiska stad Patan. Upplevelser som skapade en längtan att återvända.

Läs om min resa under nepal-annapurna-sanctuary

Trekkingarrangör

Jag tackar vår trekkingarrangör Sports & Nature i Kathmandu, Mrs Nandini Lahe-Thapa och Mr C B Gurung, vår guide Ganesh och vår bärare Buddy som alla hjälpte mig att förverkliga en av mina drömresor och -vandringar och vill härmed rekommendera Sports & Nature på det varmaste.

”En resa i Nepal glömmer man aldrig och längtan tillbaka är stark!”

Sidan uppdaterad: 200908

min gamla hemsida

Det finns många intressanta och spännande länder.
Läs om några av dessa på min hemsida 
www.stalvik.se / rainer stalvik