Indien-Rajasthan

Indien – Rajasthan – ”Konungarnas Land”

Indien – Rajasthan – ”Konungarnas Land”

new delhi, agra, fatehpur sikri, jaisalmer, jodphur, jaiphur, ranakpur, udaipur, deshnok, bikaner, tharöknen och agra var några platser jag besökte i delstaten rajasthan, indien, rainer stalvik

Det sägs ofta att Indien, Asien, inte är ett land utan en kontinent. Från norr till söder och från öster till väster skiljer sig människor och språk åt. Precis som seder och traditioner. Det är få länder i världen som är så diversifierat som Indien. En resa i landet ger minnen för livet och lämnar ingen oberörd.

Här möter man en sällan skådad fattigdom, som för oss besökare stundtals är mycket svår att  hantera, och här finns människor med enorma rikedomar. Här finns Himalayas snöklädda bergstoppar, öknar, stäpper och milslånga sandstränder. Kontrasterna är stora. Möten med olika religioner ger starka upplevelser och minnen.

Detta var min andra resa till Indien. Jag var inte lika chockerad över de indiska upplevelserna som under första resan dit, men intrycken och upplevelserna var oerhört starka även under denna resa.

Detta var min andra en rundresa i Indien och huvudmålet var delstaten Rajasthan, Konungarnas land, som innehöll många spännande inslag.

Resan började med ett besök i huvudstaden New Delhi där jag besökte några av stadens mest berömda sevärdheter, som Jama Mashid Indiens största moské, Red Fort, Humayums grav (med på UNESCO:s världsarvslista), Raj Ghat där monnument över kända politiker rests. Sedan fortsatte resan med besök i den staden Jaipur (Den rosa staden), Jodhpur (Den blå staden), i Udaipur med sina vackra palats, i Deshnok med Karni Mata-templet (även kallat Råttemplet), i Rankapur med sitt berömda jaintempel, och i Jaisalmer (Den gyllene staden) på gränsen mot Pakistan. Jag red på kamel i Tharöknen och bodde hos en familj i en liten ökenby och jag besökte det UNESCO-listade fågelreservatet i Bharatpur mm

Läs om min resa under indien-rajasthan-resa

Andra resor jag gjort i Indien:

indien-up/hp-resa   indien-ladakh-resa   indien-södra-resa   indien-sikkim-resa   indien-natur  

Det är få länder i världen som kan uppvisa ett så omfattande folkliv, så många färgstarka religioner och en så varierande natur inom landets gränser! Därför är Indien ett av de mest intressanta och fascinerande länder man kan besöka.

Indien kan man besöka hur många gånger som helst och ändå alltid uppleva nya saker!

Indien är ett land som har mycket att erbjuda resenärer när det gäller besök på intressanta historiska platser, kultur- och religionsupplevelser, möten med färgfulla människor och att få uppleva vacker natur. Förmodligen finns det inget annat land som har så mycket att erbjuda besökare som Indien. Res hit! Låt dig fascineras, förtrollas och chockeras för det är stundtals ganska tungt att resa i Indien, av olika skäl!

Min gamla hemsida       www.stalvik.com

Det finns många intressanta och spännande länder.
Läs om några av dessa på min hemsida
www.stalvik.se / rainer stalvik