Indien-södra

Resa till södra Indien, Tamil Nadu, Kerala mm 

 

Resa till södra Indien, Tamil Nadu, Kerala mm

chennai, thanjavur, madurai, kannyakumari, alapuzha, kumily, munnar, tiruchirapalli, mysore och bangalore var några platser jag besökte i södra indien, rainer stalvik

Hur många gånger kan man besöka Indien, Asien, utan att tröttna på detta fascinerande land? Det finns nog inget klart svar på denna fråga för här finns så otroligt mycket spännande att uppleva i form av natur- och kulturupplevelser, olika religioner och fascinerande möten med människor. Denna, min fjärde, resa till Indien gick till den södra delen av landet och jag besökte platser i delstaterna Tamil Nadu, Kerala och Karnataka.

Min resa började i Chennai, eller som staden hette förr Madras. Under mina första dagar i staden besökte jag bland annat kyrkan där aposteln Thomas ligger begraven och ett tempel med tusentals heliga malar, en glupsk och ful fisk. Resan fortsatte sedan söderut, till Thanjavur med sitt fantastiska Brihadisvara tempel (med på UNESCO:s lista över världsarv), till Madurai med sitt berömda Shri Minakshi tempel och till Kannyakumari på Indiens sydspets. Här möts de tre haven Indiska Oceanen, Bengaliska sjön och Arabiska sjön.

I Keralas berömda ”The Backwaters”, ett cirka 900 kilometer långt kanalsystem, åkte jag båt på de små kanalerna och vandrade längs dem. Därefter åkte jag till höglandet, till Kumily med nationalparken Periyar och Munnar, där jag vandrade bland vackra och fridfulla teplantager. I Tiruchirappalli tittade jag på det berömda Rock Fort Tempel, i Mysore besökte jag det heliga Chamundi Hills, det vackra palatset och en av Indiens färgstarkaste marknader, i staden Bangalore, Indiens ”Silicon Valley”, upplevde jag ett riktigt skamgrepp. Tillbaka i Chennai besökte jag bland annat en krokodilfarm med mer än 2 600 krokodiler, bland annat den nästan helt utrotade Siam-krokodilen.

Transportmedel under resan var tåg, lokalbussar och färja. Att åka med fullpackade lokalbussar eller i fullsatta tågkupéer är en erfarenhet man inte skall missa. Räkna med att du ofta är ensam turist på de riktigt små linjerna.

Tidigt under resan bestämde jag mig för att närmare studera hur de vanliga indierna lever för att försörja sig, vilket gav mig en intressant inblick i vardagslivet och jag fick se hur hårt många människor kämpar för sin tillvaro. Upplevelser som resulterade i fina kontakter med människor och gav många tankeställare!

Läs om min resa och se fler bilder   indien-södra-resa

Andra resor jag gjort i Indien:

indien-up/hp-resa   indien-rajasthan-resa   indien-ladakh-resa   indien-sikkim-resa   ind/ban/nep-natur

Indien är ett land som har mycket att erbjuda resenärer när det gäller möjligheter att besöka intressanta historiska platser, kultur- och religionsupplevelser, möten med färgfulla människor och att få uppleva vacker natur. Förmodligen finns det inget annat land som har så mycket att erbjuda besökare som Indien. Res hit! Låt dig fascineras, förtrollas och chockeras för det är stundtals ganska tungt att resa i Indien, av olika skäl!

Min gamla hemsida        www.stalvik.com

Det finns många intressanta och spännande länder.
Läs om några av dessa på min hemsida
www.stalvik.se / rainer stalvik