Indien Sikkim mm

Resa till Sikkim – ”Himalayas berg och heliga städer”

Resa till Sikkim – ”Himalayas berg och heliga städer”

kolkata, bishnupur, bodhgaya, varanasi, darjeeling, himalaya, sikkim, gangtok, pelling, namchi och jorethang var några platser jag besökte i indien, asien, rainer stalvik

Har Du svårt för att vistas i smutsiga miljöer där det finns risk att dagligen trampa i avföring från både djur och människor, klarar Du inte av att se kocken som lagar din mat snyta sig i handen, torka av sig på sina smutsiga byxor och sedan fortsätta att laga maten Du strax skall äta, står Du inte ut med stank av olika slag, kan Du inte möta fattigdom och elände, vantrivs Du i bullriga och förorenade stadsmiljöer, hanterar Du inte dagliga elavbrott, blir Du irriterad av stora tågförseningar som påverkar din resa eller har Du svårt för att dagligen knuffas med människor som kommer långt innanför ditt säkerhetsavstånd? I så fall blir det en tung resa i Indien!

Står Du ut med detta och kan acceptera att det fortfarande ser ut så här på vissa håll i världen kommer Du att möta ett fascinerande land med intressanta människor, gamla kulturer, spännande religioner, många sevärdheter och vacker natur.

En liten episod från resan.

När jag kom till internetcaféet i Siliguri, i norra Västbengalen, som precis öppnat för dagen, blev jag anvisad en dator. Jag satte mig vid den, anslöt det externa USB-minnet och sköt tillbaka datorn. När den nådde hörnet på datorbordet skrek det till och ut kommer en stor och fet råtta farande. Jag lyfte instinktivt på benen så att den inte skulle springa på mig ifall den var arg för att jag stört dess morgonsömn.

Jag såg råttan fara iväg över rummet och ut genom en dörr som stod öppen. När jag frågade personalen om de visste att de hade råttor bland datorerna log de bara lite skamset.

Trots att jag varit i Indien fyra gånger tidigare finns det fortfarande många platser kvar som jag gärna ville besöka och bestämde mig därför för att göra ytterligare en resa till detta fantastiska land. Denna gång skulle jag besöka platser i östra och nordöstra delen av landet.

Min resa började och slutade i Kolkata, en gigantisk stad med cirka 15 miljoner invånare. Under tre dagar utforskade jag Kolkata och åkte där efter till den lilla staden Bishnupur där jag tittade på de unika terrakottatemplen. I Bodhgaya, en av buddisternas heligaste platser besökte jag på flera vackra tempel, bland annat det mäktiga Mahamouditemplet som är upptaget på UNESCO:s lista över världskultursarv. I Varanasi, en av världens äldsta kontinuerligt bebodda städer, upplevde jag pilgrimslivet vid den heliga Gangesfloden. Sedan reste jag norrut, till staden Darjeeling, som ligger vid foten av Himalaya. Mest känd är nog Darjeeling för sitt fina the. Från Darjeeling åkte jag med olika jeepar in i Himalaya, till Sikkim.

Resans huvudmål var besöket i Sikkim, det forna lilla kungariket i Himalaya. Första anhalten blev Pelling dit jag kom med jeep på slingrande bergsvägar från Darjeeling. Nästa anhalt blev den lilla staden Yuksom med sin vackra natur, flera vackra tempel och ett aktivt munkliv. Därefter besökte jag Gangtok, Sikkims huvudstad och som sista destination besökte jag staden Namchi i den södra delen av landet.

Resan var fylld av intressanta och spännande möten med människor, besök på historiska platser och vandringar i vacker natur. Under denna resa besökte jag platser i delstaterna Västbengalen, Bihar, Uttar Pradesh och Sikkim.

Läs om min resa och se fler bilder indien-sikkim-resa 

Indien turism

Andra resor jag gjort i Indien:

indien-up/hp-resa   indien-rajasthan-resa   indien-ladakh-resa   indien-södra-resa   ind/ban/nep-natur

Indien är ett land som har mycket att erbjuda resenärer när det gäller möjligheter att besöka intressanta historiska platser, kultur- och religionsupplevelser, möten med färgfulla människor och att få uppleva vacker natur. Förmodligen finns det inget annat land som har så mycket att erbjuda besökare som Indien. Res hit! Låt dig fascineras, förtrollas och chockeras för det är stundtals ganska tungt att resa i Indien, av olika skäl!

Min gamla hemsida     stalvik.com

Det finns många intressanta och spännande länder.
Läs om några av dessa på min hemsida
www.stalvik.se / rainer stalvik